sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Viikon marina

Pikaruokaako?

Asiointi hampurilaisravintolassa voi toisinaan olla hermoille käyvää. Jo pelkkä jonotus alkaa ottaa päähän kun on kuvitellut vaan hakevansa Big Macin tiskiltä. Yleensä tilausta tehdessäni sanon esim. hampurilainen tai Big Mac-hampurilainen, niin aina myyjä kysyy ateria vai pelkkä hampurilainen? Onko heillä kuulossa vikaa? Joskus on pakko olla töykeä ja sanoa et sanoinko mä ateria?
Mä ymmärrän et heille on varmaan koulutuksessa kehotettu kysymään sitä, jos vaikka asiakas on epävarma tai muuttaisi viimehetkessä mieltään. Ja kun on maksanut ja kuola valuu jo suupielestä, sanoo myyjä tuovansa sen pöytään. Mitä ihmeen pikaruokaa se on kun ensin täytyy jonottaa ja sitten kun saa tilauksen tehtyä, joutuu annosta odottaa pöydässä vielä toinen tovi?

Ja entä Drive in? Sekavista listoista ei ehdi hahmottaa mitä haluaisi tilata ennen kuin tekopirteä ääni rätisee kaiuttimesta ja kysyy mitä saisi olla? Ja kun pyytää laittaa ketsuppia mukaan, on sitä turha kotona kaivaa pussista, lähes poikkeuksetta sitä ei ole muistettu. Muuten kyllä annokset on sellaisia kuin pitäisi. Takana on ajat kun sai vääriä hampurilaisia tai kylmiä, toivottavasti.

Aikoinaan harmitti vietävästi Hesen ostaessa Carrolsin ja näivettäen kilpailun. Burger Kingiä Turkuun odotellessa Martinsillan grillin hampurilaisia syöden.

keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

###

Kun karhu herää talviunestaan
---------------------loppuu kesä suvituulten leppoisa henkäys
vaihtuu kylmiksi väreiksi selkäpiitä pitkin
---------------------kuin rekkajonot Venäjälle

tiistaina, elokuuta 19, 2008

Venäjä ei lähde Georgiasta kuin pakolla

On utopistista kuvitella Venäjän lähtevän rauhanomaisesti Georgiasta menestyksekkään operaation jälkeen ja tilanteessa, missä miehitys on ovelasti naamioitu joukkojen kotiuttamiseksi. Georgian infrastruktuurin laajamittainen tuhoaminen ja Etelä-Ossetiaan tuodut ohjukset kertovat omaa kieltään Venäjän pyrkimyksestä pitää alue hallinnassaan ja hajottaa Georgian alueellinen yhtenäisyys.

Venäjä laittaa NATO-maiden yhtenäisyyden puntariin voimapolitiikkansa edessä

Venäläispoliitikot-ja kenraalit ovat varmasti voimiensa tunnossa länsimaiden kyvyttömyydestä hoitaa meneillään olevaa kriisiä, missä Suomenkin roolia rauhanrakentajana on suuresti liioiteltu monissa viestimissä. Kun Venäjä ei ymmärrä kuin voimatoimia, Naton on annettava sille ultimaattumi. On tehtävä selväksi ettei Venäjä ole Neuvostoliitto eikä entisiin aikoihin ole paluuta.
Venäjä ei voi estää mitään maata liittymästä Natoon. Ei Georgiaa, eikä myöhemmin Suomea, sillä Naton jäsenyys on ainoa vaihtoehto. Ainoastaan kukkahattutädit- ja sedät, yhdenasianliikkeen ajajat, taistolaiset (jos niitä vielä jostain löytyy), vasemmistolaiset, demarit ja muut suomettumisen puolestapuhujat sekä kettutytöt näkevät vielä Naton ulkopuolelle jäämisen ruusuisena vaihtoehtona, jossa lintukodissamme hiljaa hyssytellen olemme turvassa kaikelta pahalta.
Medvedevin kylmiä väreitä aiheuttava retoriikka tunnutaan kuitattavan täällä vain pullisteluna, mutta se on Suomessa syytä ottaa vakavasti. Yhteinen pitkä rajamme on varmasti venäläiskenraalien mielestä liian lähellä mm. Murmanskin laivastotukikohtaa. Venäläisten ollessa suurin väestöryhmämme,26 211 (Wikipedia), sekä jatkuva soluttautuminen mökki-ja asuntokaupoilla yhteiskuntaamme synnyttävät vaaratekijän pitkällä aikavälillä.

Kahden Tšetšenian sodan jälkeen Venäjän toimissa on helppoa nähdä tiettyä jatkuvuutta ja samankaltaisuutta mikä ei tule loppumaan ennenkuin nukkehallitsijat ovat vallassa entisissä Neuvostotasavalloissa.