maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Silmissä näkyy välillä punaista

Tämä on tyhjänpäiväinen kirjoitus vain testatakseni tämän templaten tekstikentän leveyden sallimaa rajaa. Tuli jo raja vastaan ja vielä en tässä vaiheessa tiedä miten tekstin pätkii miten sattuu. Aikaisemmin on ollut hankaluuksia laittaa teksti niin kuin haluaisi ja moni runo onkin erinäköinen, jos sillä nyt on merkitystä mistä kohtaa riviä teksti alkaa. Sisältöhän siinä on pääasia jos sitä on. Sisällöttömiä voikin sitten vaikka ripustella kuin kalsareita pyykkinarulle. Olen yrittänyt perehtyä tämän sivupohjan saloihin, mutta vielä ei ole valjennut voiko asetuksen muuttaa niin että teksti pysyisi juuri sellaisena kuin sen wordistä copy-pastella siirtää. Välillä rupesi kyllä sapettamaan kun postasi ja teksti ei mennyt niin kuin olisi halunnut. Enää en ole edes yrittänyt. Onko sitten muodolla väliä? Jos tipautan tähän kohtaan välin ja jonnekin muualle esim. tähän kohtaan sanan
vapaudesta jota jatkan jatkamalla tyhjää sepustusta jostain toisesta kohtaa, antaako sivupohja anteeksi nämä välit? tokkopa, mutta en tiedä sitä varmaksi ennenkuin painan publish-nappia ja uskallanko painaa kun tiedän, että harmittaa kun tämä muoto ottaa uuden, mielivaltaisen muodon josta en pidä.
Kiusallanikin jatkan, haluankin nyt tässä vaiheessa huomauttaa, että tämä on kirjoitettu sivun omalla editorilla eikä wordillä kuten muuten aina teen, se selittää mahdolliset kirjoitusvirheet kun wordi ei ole vetämässä punaista siksakkiaan. Se onkin hyvä toiminto, mutta puutteellinen. Ei tarvitse kovin paljon kirjoittaa kun sen heikkoudet alkavat paljastua, esim. koko ajan saa olla lisäämässä uusia sanoja kun se ei ymmärrä jotain sanaa tai sijamuotoa. Tai kun kirjoittaa vuorotellen englanninkielisiä ja suomenkielisiä sanoja niin se alkaa näyttää jonkun ajan päästä toiselle kielelle punaista kuin joku erotuomari, siitä saat punaista korttia, sä et kuulu joukkoon. Alan jo olla valmis tämän sepustuksen ulos pukkaukselle, silmissä näkyy jo varmaan punaista, verisuonet halkeilevat ja risteilevät valkuaisella pitkin poikin kuin kehottaakseen korjaamaan kirjoitusvirheet.

1 kommentti:

Jouni kirjoitti...

Täytyykin heti todeta että editori pakotti rakenteen yhteen, ei antanut mahdollisuutta vapaaseen muotoon, antaako tämä.