lauantaina, helmikuuta 24, 2007

Netittömyyden kirous

Yli viikko ilman nettiä! Mikä kärsimys, tupakanpolton lopettaminen aikoinaan oli lastenleikkiä tämän rinnalla. Jonkinasteisia vieroitusoireita oli jo selvästi havaittavissa, esim. jurotusta, kiukkua, tuskastumista, epätoivoa, lakonisuutta, turhautumista, turtumista...hyväksyntää. Kuinka voi olla noin vaikeaa saada nettiyhteys toimimaan muuton takia? Ja kun vielä luvattiin sen toimivan heti ilman kommervenkkeja.
Tekisi mieli laittaa reklamaatio menemään operaattorilleni, mutta en viitsi entistä työnantajaa (tai sen takia juuri pitäisi) haukkua. Joka tapauksessa surkeaa palvelua. Tuollaisessa liiketoiminnassa pitäisi olla asiakaslähtöisempi ajattelutapa, muuten sitä voisi karata helposti kilpailijan syliin. Ja sitten väkeä vielä vähennetään! Heidän pitäisi sitten suoriutua kasvavasta työmäärästä. Kyllä siinä palvelu rapisee.
Jotain hyvitystä täytyy saada edes laskuun kun kuukausimaksu on 39€ ja siitä yksi viikko pois on 39-9,75=29,25€.
Kun näinkin pienessä kuviossa internet näyttelee jo noin suurta roolia, niin voin vaan kuvitella millainen kaaos siitä syntyisi kun syystä tai toisesta se kaatuisi kokonaan pysyvästi. Se olisi totaalinen katastrofi, maailmantalous menisi tyystin sekaisin, rahaliikenne pysähtyisi lähes täysin. Alkaisi mellakoita, ryöstelyä, anarkiaa. Mellakkapoliisit tulisivat pamppuineen ja kilpineen kaduille, ampuisivat vesitykeillä panssariajoneuvoistaan. Muutama ohjus karkaisi omille teilleen, pari valtiota alkaisi sotia keskenään.
Kehitysmaissa elämä jatkuisi lähes ennallaan. Luulen ettei yritykset ja valtiot ole tarpeeksi ennakoineet moista tilannetta. Teknologiauskossa on hyvä olla, epäuskolle teknologian kaikkivoipaisuudesta ei ole sijaa.

Ei kommentteja: